Jaarfinanciën Publieke Sector

© Hollandse Hoogte

Hoe groot is de economische groei van Nederland? Is de publieke sector gegroeid of gekrompen? En hoe is deze gefinancierd? Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onderzoekt deze en andere vragen. We maken daarbij gebruik van financiële gegevens van de publieke sector.

We vragen organisaties die volgens het Europees Systeem van Rekeningen (ESR) tot de publieke sector horen hun jaarrekening aan te leveren. De resultaten van het onderzoek zijn belangrijk voor organisaties zoals de Europese Commissie, het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Europese Centrale Bank (ECB), het ministerie van Financiën en het Centraal Plan Bureau (CPB).

Aanleveren van gegevens

U kunt uw jaarrekening (in een bestandsformaat naar keuze) via een beveiligde internetverbinding naar ons opsturen. Ga hiervoor naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief of e-mail die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inloggegevens kwijt? Vraag hier nieuwe inloggegevens aan

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Resultaten van dit onderzoek vindt u in de StatLinetabel Overheidsfinanciën en op de Themapagina Overheid en politiek.

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.

Recente artikelen