Consumentenprijzen

© CBS

De prijzen van producten en diensten veranderen continu. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onderzoekt en publiceert maandelijks de prijsontwikkeling van consumentenproducten en -diensten bij bedrijven. Deze cijfers worden gebruikt om de inflatie te berekenen.

Om de prijsontwikkeling te publiceren, hebben we gegevens over de ontwikkeling van prijzen nodig. Ook voor uw bedrijf levert het onderzoek relevante informatie op. U kunt de cijfers uit dit onderzoek gebruiken als referentie voor jaarlijkse prijsaanpassingen.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief of e-mail die u heeft ontvangen, staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan

CBSbot

Om bedrijven minder te belasten maakt het CBS ook gebruik van internetrobots die prijzen ophalen van websites.

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Meer informatie over de consumentenprijsindex (CPI) vindt u op de pagina Consumentenprijsindex. Uitkomsten van de CPI vindt u op de pagina Prijzen

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.

Recente artikelen