Bespaar tijd!

Het grootste gedeelte van de vragenlijst Jaar- Productiestatistiek kunt u automatisch invullen vanuit uw eigen boekhouding. Veel bedrijven maken al gebruik van deze mogelijkheid. Toepassing ervan bespaart u veel tijd. Hoe dit werkt leest u op deze pagina.

Voor wie is dit mogelijk?

Voorwaarde is dat de financiële administratie van uw bedrijf gekoppeld is aan het Referentie GrootboekSchema (RGS). Maak de koppeling zelf of vraag aan uw boekhouder of dat ook voor u mogelijk is. De onderstaande boekhoudpakketten bieden de mogelijkheid om uw boekhoudgegevens deels automatisch te importeren in onze vragenlijsten. Wanneer handleidingen beschikbaar zijn over hoe u uw administratie hiervoor gereed maakt, zijn ze te raadplegen via de aanklikbare link.

Let op: Boekhoudpakketten die niet in deze lijst staan ondersteunen onze functionaliteit (nog) niet. De vragenlijst dient dan handmatig ingevuld te worden.

Hoe werkt RGS in de vragenlijst?

In de vragenlijst selecteert u de optie ‘Ja, ik maak een automatische koppeling met mijn boekhoudpakket’. Daarna selecteert u uw boekhoudpakket en volgt u de benodigde stappen. Een groot deel van de vragenlijst wordt dan automatisch ingevuld. U hoeft daarna enkel nog de ontbrekende gegevens in te vullen.

Een andere optie is dat u een RGS Brugstaat maakt van uw boekhouding. Vervolgens kunt u de RGS Brugstaat in de vragenlijst importeren. Een deel van de vragenlijst wordt dan automatisch ingevuld. Vraag uw boekhouder om deze aan te leveren of kijk hoe u zelf een RGS Brugstaat maakt op: RGS Brugstaat.

Lees hier meer over RGS: Referentie GrootboekSchema.

Welke RGS versie en niveau wordt ondersteund?

Het CBS ondersteunt RGS versie 3.0 en hoger. Bovendien is het van belang op welk detailniveau de gegevens in uw boekhouding aan RGS zijn gekoppeld. Met een koppeling op RGS niveau 4 of hoger heeft u het beste resultaat. Daarom ondersteunt het CBS alleen RGS codes van niveau 4 of hoger.

Contact