Hoe beïnvloedt corona onze mobiliteit?

Hoeveel is het aantal passagiers van en naar verschillende landen gedaald?

De meeste passagiers vanuit Nederlandse luchthavens vliegen van en naar het Verenigd Koninkrijk. Dit aantal daalde in maart 2020 met 57 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal mensen dat van en naar Spanje vloog daalde met 53 procent. Naar Italië vlogen in de eerste helft van maart 67 procent minder reizigers dan in 2019, en in de tweede helft van maart vond er helemaal geen passagiersvervoer meer plaats naar dit land.
Lees meer

Hoeveel is het aantal passagiers van en naar Schiphol afgenomen?

Het aantal passagiers dat in maart 2020 van en naar Schiphol vloog is met 56 procent afgenomen vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. In februari was deze daling nog 2,4 procent. Van 16 tot en met 31 maart is een veel grotere daling te zien van het aantal reizigers (83 procent) dan in de eerste helft van maart (26 procent).
Lees meer

Hoeveel minder reizen we met het openbaar vervoer?

In de tweede helft van maart 2020 is het dagelijks aantal instappers (check-ins) in het openbaar vervoer gedaald met bijna 90 procent ten opzichte van een vergelijkbare dag in 2019. Op 31 maart bedroeg het aantal check-ins 530 duizend, tegen 4,75 miljoen op een gemiddelde dinsdag in 2019. In verband met het coronavirus is het alleen nog toegestaan met het openbaar vervoer te reizen als het een noodzakelijke reis betreft, bijvoorbeeld vanwege een cruciaal beroep.
Lees meer