CBS Wereldcafé

Botlek, Rotterdam, Nederland, Brittanniehaven, roll on roll off terminal, het terminalbedrijf C.RO Ports
© Hollandse Hoogte / Marco van Middelkoop luchtfotografie

Wat is de impact van de Corona crisis op de Nederlandse handel? Zijn we te afhankelijk van sommige handelspartners zoals China, de VS en Duitsland? Welke negatieve gevolgen heeft globalisering bijvoorbeeld voor het milieu? Wilt u hier meer over weten of draagt u graag bij aan de maatschappelijke discussie over vraagstukken rondom globalisering, meld je dan aan voor het CBS Wereldcafé. CBS ondersteunt deze discussie met cijfers en duiding.

In het (voorlopig digitale) Wereldcafé presenteert het CBS relevant onderzoek op het vlak van globalisering en internationale productieketens. Met enige regelmaat zullen ook deskundigen van andere kennisinstituten en organisaties hun inzichten in het CBS Wereldcafé presenteren.

Op 28 november 2023 heeft het CBS bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken door middel van een postersessie aandacht gegeven aan de belangrijkste conclusies uit de Internationaliseringsmonitor ‘Duurzame Handel?’ Tevens is er aandacht geschonken aan de belangrijkste conclusies van de publicatie ‘Kritieke materialen in de Nederlandse toeleveringsketen’ met de presentatie van een extra poster. Alle posters zijn hier te vinden en te downloaden.

Meld je aan om op de hoogte te blijven van toekomstige edities van het Wereldcafé door ons een bericht te sturen op internationalisering@cbs.nl