© Hollandse Hoogte / Frank Muller / Zorginbeeld

CBS-Wereldcafé VII - Kwetsbaarheden in de toeleveringsketen van halfgeleiders

Het thema van CBS World Café VII is “Kwetsbaarheden in de toeleveringsketen van halfgeleiders”. De wereldwijde tekorten aan halfgeleiders hebben het cruciale belang ervan onderstreept en kwetsbaarheden in de waardeketen van halfgeleiders blootgelegd. Dit heeft geleid tot oproepen van beleidsmakers om meer financiering om binnenlands onderzoek en productie van halfgeleiders in de Europese Unie en de Verenigde Staten te stimuleren. Een supply chain-gebaseerde analyse van halfgeleiders kan worden gebruikt om belangrijke verbanden en kwetsbaarheden te identificeren, zowel in een wereldwijde context als voor Nederland in het bijzonder.

Deze zevende editie van het CBS World Café wordt een webinar in het Engels en bestaat uit drie presentaties:

  • Cyrille Schwellnus is senior econoom en plaatsvervangend hoofd van de afdeling structurele beleidsanalyse van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Hij zal recent werk van de OESO presenteren over "Kwetsbaarheden in de toeleveringsketen van halfgeleiders: voorlopige resultaten op basis van gedesaggregeerde interlandelijke input-outputgegevens".
  • Tom Notten is projectmanager en onderzoeker bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hij zal nieuw onderzoek presenteren naar supply-chain gerelateerde afhankelijkheden van halfgeleiders voor Nederland.
  • Jean Schreurs is Executive Director en Jos Bakker is Senior Director Trade Compliance bij NXP Semiconductors NL. Ze zullen een presentatie geven over de fabricage en toeleveringsketen van halfgeleiders en een momentopname geven van het fabricageproces van een chip en de uitdagingen ervan vanuit een toeleverings- en geopolitiek perspectief.

We sluiten het World Café af met een interactieve Q&A, gehost door Timon Bohn (CBS). We hopen u op 14 november te mogen begroeten! Voor vragen en aanmelding kunt u een e-mail sturen naar internationalisering@cbs.nl. Deel deze uitnodiging met andere collega's en geïnteresseerden.

Voor vragen, zoom-codes en aanmelding kunt u een e-mail sturen naar internationalisering@cbs.nl. Deel deze uitnodiging gerust met andere collega's en geïnteresseerden.