CBS-Wereldcafé VIII - Productiviteit 4 april 2023, 14:00-15:00 uur

Het begin van de eerste samenwerking tussen drie co-robots
© ANP / ANP

Het thema van het achtste CBS Wereldcafé is productiviteit. Een kernindicator van bedrijfsprestaties is in hoeverre bedrijven erin slagen om input als kapitaal en arbeid, om te zetten naar output, zoals verkoop. Dit seminar brengt verschillende inzichten samen vanuit de ontwikkeling en analyse van productiviteitsschattingen, zowel in Nederland als andere Europese landen. Daarnaast wordt stilgestaan bij een aantal belangrijke drijfveren achter productiviteitsgroei, zoals internationalisering.

Deze editie van het CBS Wereldcafé wordt een webinar in het Engels en bestaat uit twee presentaties:

  • Javier Miranda is professor ‘Structural Change and Productivity’ op het Halle Institute for Economic Research (IWH), affiliated researcher bij het CBS, en voormalig hoofdeconoom bij het US Census Bureau.
  • Loe Franssen en Michael Polder zijn onderzoekers bij het CBS en co-auteurs van de “Internationaliseringsmonitor 2022-IV – Productiviteit”.

We sluiten het Wereldcafé af met een interactieve Q&A, gehost door Timon Bohn (CBS).

We hopen u op 4 april te mogen begroeten! Voor vragen, zoom-codes en aanmelding kunt u een e-mail sturen naar internationalisering@cbs.nl. Deel deze uitnodiging gerust met andere collega's en geïnteresseerden.