Inloggen op Remote Acces

Om in te kunnen loggen op de RA-omgeving dient u eerst een Citrix client en Virtual Private Network (VPN) client te installeren (zie instructievideo en handleiding). Alleen Mac en Windows systemen kunnen een VPN verbinding met het CBS maken. Het kan zijn dat uw eigen bedrijfsnetwerk zo ingericht is dat de VPN client van het CBS niet werkt. U zult dan een aparte, losse PC of laptop moeten aanschaffen om een veilige verbinding met het CBS te maken.

Als u gemachtigd bent, kunt u na het opzetten van een VPN verbinding inloggen op de RA-omgeving met uw inloggegevens. Ook hiervoor vindt u de instructievideo hiernaast en de handleiding hieronder.

Mocht u na het bekijken van de instructievideo’s en het lezen van de handleidingen nog vragen hebben over het inloggen op RA dan verzoeken we u eerst het FAQ-document te lezen. Staat uw antwoord er niet bij, dan kunt u contact met Microdata Services opnemen. 

We raden u aan om de instructievideo’s op een ander device te bekijken dan die waarop u wilt werken op RA. Zodra de VPN client is opgezet wordt de toegang tot alle andere internetpagina’s namelijk geblokkeerd.