Meer toeristen naar Bonaire en Saba

© © Stephen Frink/Corbis

In de eerste helft van 2015 vlogen 5 procent meer toeristen naar Bonaire dan in het eerste halfjaar van 2014. Naar Saba vlogen 4 procent meer toeristen. Het toerisme naar Sint-Eustatius groeide niet.  Dit meldt CBS.

5 procent meer toeristen naar Bonaire

In de eerste helft van 2015 vlogen 68,8 duizend toeristen naar Bonaire. Dat is ruim 5 procent meer dan in het eerste halfjaar van 2014. Vooral april trok meer toeristen naar het eiland, 1 300 meer dan een jaar eerder.

Inkomend toerisme per vliegtuig, Bonaire

Vooral Nederlanders naar Bonaire

Meer dan de helft van de toeristen die naar Bonaire vlogen had de Nederlandse nationaliteit. Zo’n 29 procent  was woonachtig in ‘Europees Nederland’ en 25 procent  had de Nederlandse nationaliteit maar was woonachtig buiten Nederland.  Amerikanen vormden, met 23 procent, de tweede grote groep toeristen.

Per vliegtuig op Bonaire aangekomen toeristen, naar nationaliteit

4 procent meer toeristen naar Saba

In het eerste halfjaar van 2015 vlogen er 5,4 duizend toeristen naar Saba, 4 procent meer dan in de eerste helft van 2014. Januari was de drukste maand.

Inkomend toerisme per vliegtuig, Saba

Toeristen veelal Nederlanders of Amerikanen

Bijna vier op de tien toeristen die naar Saba vlogen, hadden de Nederlandse nationaliteit. Amerikanen vormden, met 27 procent, de tweede grote groep toeristen. Daarnaast vliegen meer Canadezen en Fransen naar Saba dan naar de andere eilanden van Caribisch Nederland.

Per vliegtuig op Saba aangekomen toeristen, naar nationaliteit

Niet meer toeristen naar Sint-Eustatius

In de eerste helft van 2015 vlogen 5,6 duizend toeristen naar Sint-Eustatius. Dat is even veel als in het eerste halfjaar van 2014.

Inkomend toerisme per vliegtuig, Sint-Eustatius

Helft heeft Nederlandse nationaliteit

De helft van de toeristen waren Nederlanders, 13 procent had de Amerikaanse nationaliteit.

Per vliegtuig op Sint-Eustatius aangekomen toeristen, naar nationaliteit