Belevingen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) voert jaarlijks het onderzoek Belevingen uit, waarin steeds een ander actueel en maatschappelijk relevant onderwerp centraal staat. Het CBS is geïnteresseerd in wat u bezighoudt en wat u belangrijk vindt. Wat zijn volgens u de belangrijkste problemen in ons land? Vindt u het bijvoorbeeld belangrijk dat de overheid zich bezighoudt met klimaatbeleid, of juist niet? Om antwoord te krijgen op dit soort vragen voert het CBS dit onderzoek uit.

Hoe doe ik mee?

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnaam en wachtwoord direct deelnemen. Klik op: Belevingen.

Wilt u eerst meer weten? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

We leven in een samenleving waarin veel verandert, zoals op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu. Het doel van dit onderzoek is om een beter beeld te krijgen van de gevoelens en standpunten van de mensen in Nederland. We vragen in dit onderzoek, behalve naar feitelijk gedrag, dus naar opvattingen en ervaringen. Zo willen we ontwikkelingen en de achterliggende oorzaken in kaart brengen. 

Waarom ben ik uitgekozen?

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen gekozen uit de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland. De adressen van de personen die wij uitnodigen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom erg belangrijk: u vertegenwoordigt een groot aantal andere mensen in Nederland.

 

Uw gegevens zijn veilig

 

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden gescheiden van uw antwoorden. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen op de webpagina: Privacy.

 

Beloning

 

Met uw deelname aan het onderzoek Belevingen kunt u kans maken op één van de 10 iPads of VVV cadeaukaarten ter waarde van €400,-. U ziet direct aan het einde van de vragenlijst of u de winnaar bent. Snel daarna zal er contact met u opgenomen worden. In de brief die u van het CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer u mee kunt doen met het onderzoek.
De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken.

Wilt u meer weten over het algemene beloningenbeleid van het CBS? Klik op: Beloningen

Contact

Wilt u contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contact Center.

 

Een CBS-medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft een CBS-medewerker u bezocht of gebeld? Meer informatie vindt u op: Het CBS bezoekt of belt u nooit zomaar.