© Martijn van de Griendt/Hollandse Hoogte

Leefstijlmonitor

Dit onderzoek brengt gegevens over de leefstijl van de Nederlandse bevolking in beeld die van invloed zijn op de gezondheid. In het ene jaar vragen we naar gegevens over bewegen, sporten en ongevallen, en in het andere jaar over rookgedrag en alcohol- en drugsgebruik.

Naar de vragenlijst

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnummer en toegangscode direct deelnemen aan het Leefstijlmonitor onderzoek. 

Waarom dit onderzoek?

De overheid gebruikt de uitkomsten van dit onderzoek om beleid op het gebied van gezondheid en leefstijl te onderbouwen. Het is een samenwerking tussen het CBS, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het consortium Leefstijlmonitor. Medewerkers van deze organisaties en van het netwerk ‘kernindicatoren sport & bewegen’ hebben toegang tot deze gegevens, waarbij persoonlijke gegevens nooit zijn te herkennen

Waarom ben ik uitgekozen?

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen geselecteerd uit de Basisregistratie Personen. De adressen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom belangrijk: u vertegenwoordigt in het onderzoek een groot aantal andere mensen in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw (persoons)gegevens.

Beloningen

Bij de eerste brief die u van het CBS ontvangen hebt, ontving u een attentie ter waarde van € 5 euro. Voor meer informatie over het algemeen Beloningenbeleid van het CBS, vragen of klachten kunt u kijken op de algemene pagina Beloningen.

Resultaten

De resultaten zijn te vinden op: www.leefstijlmonitor.nl

Contact

Ga naar CBS Contact Center.

CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft u bezoek gekregen van een CBS medewerker, of bent u gebeld? En wilt u meer weten over hoe dat in zijn werk gaat? Klik dan op: Het CBS komt nooit zomaar bij u aan de deur.

Recente artikelen