© Martijn van de Griendt/Hollandse Hoogte

Leefstijlmonitor

De Leefstijlmonitor verzorgt de gegevensverzameling op het gebied van leefstijl-gerelateerde thema's, zoals roken, alcohol- en drugsgebruik, bewegen en voeding.

Naar de vragenlijst

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnummer en toegangscode inlogcode direct deelnemen aan Leefstijlmonitor

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder. 

Waarom dit onderzoek?

De Nederlandse overheid gebruikt de uitkomsten van dit onderzoek om beleid op het gebied van leefstijl en gezondheid te onderbouwen. Het is een samenwerking tussen het CBS en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dit onderzoek wordt vanaf 2015 gedurende vier jaar uitgevoerd. De inhoud van het onderzoek wisselt jaarlijks:

  • In het eerste jaar (2015) is het thema Bewegen & Ongevallen.
  • In het tweede jaar (2016) gaat het over Roken, Alcohol en Druggebruik.
  • Het derde jaar (2017) gaat weer over Bewegen & Ongevallen (en eventueel Voeding).
  • Het vierde jaar (2018) gaat over Roken & Alcohol.

Waarom ben ik uitgekozen?

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen geselecteerd uit de Basisregistratie Personen. De adressen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom belangrijk: u vertegenwoordigt in het onderzoek een groot aantal andere mensen in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw (persoons)gegevens.

Beloningen

Bij de eerste brief die u van het CBS ontvangen hebt, ontving u een attentie ter waarde van € 5 euro. Voor meer informatie over het algemeen Beloningenbeleid van het CBS, vragen of klachten kunt u kijken op de algemene pagina Beloningen.

Resultaten

De resultaten zijn te vinden op: www.leefstijlmonitor.nl

Contact

Ga naar CBS Contact Center.

CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft u bezoek gekregen van een CBS medewerker, of bent u gebeld? En wilt u meer weten over hoe dat in zijn werk gaat? Kijk dan hier.

Recente artikelen