Werken bij

Joram (in een game-shop), software ontwikkelaar 40 interne klanten met ieder een unieke behoefte 5 bugs met de hoogste prioriteit 1 minimal viable product om feedback te ontvangen 12 feature requests om verder uit te werken en ’s avonds een eigen game ontwikkelen Werken bij het CBS! Ben jij er klaar voor?
© Jaap van den Beukel

Werken bij het CBS! Ben jij er klaar voor ?

Het portret van Joram hierboven komt uit onze nieuwe arbeidsmarktcampagne. Deze laat de unieke eigenschappen van het CBS-werk zien, tezamen met de persoonlijke uitdagingen en activiteiten van eigen CBS medewerkers.

Wie het nieuws volgt, hoort heel wat meningen. In veel gevallen beschikt het CBS over de feiten. Omdat we actuele maatschappelijke discussies van de juiste statistische informatie willen voorzien, moeten we sneller en flexibeler werken. Dit vraagt veel van iedereen in onze organisatie, en zeker ook van IT-medewerkers.

Bekijk onze vacatures!

Hebben we je interesse gewekt? Bekijk dan snel alle vacatures en solliciteer direct!

CBS: “Voor wat er feitelijk gebeurt”

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.

Rik van Roekel en Yvonne Gootzen werken bij het CBS en hebben beiden gestudeerd bij de TU Eindhoven
© Sjoerd van der Hucht Fotografie / My Eyes4u productions

Werk met impact

Het CBS onderzoekt zo ongeveer alles wat voor onze samenleving van belang is. Of het nu gaat over economische groei en consumentenprijzen of criminaliteit of vrije tijd. Op basis van onze onafhankelijke en betrouwbare informatie worden belangrijke beleidsbeslissingen genomen in Den Haag en in Brussel. Provincies, gemeenten en bedrijven, maar ook individuele burgers hebben belang bij de uitkomsten van onze onderzoeken. 

Informatietechnologie bij het CBS

De directie Informatietechnologie is verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen, ontwikkelen en in stand houden (continuïteit) van de ICT-infrastructuur. IT staat garant voor de ontwikkeling, het onderhoud en het beheer van applicaties die het CBS-breed worden gebruikt. Onze IT'ers werken aan het beheren en vernieuwen van de infrastructuurdiensten en zijn actief in vele scrumprojecten voor applicatieontwikkeling. Er wordt geïnvesteerd in het uitbreiden en professionaliseren van IT. Vanwege de grote verwerking van data binnen de organisatie is IT de ruggengraat van het CBS en speelt daarmee een grote en zeer essentiële rol. De IT binnen het CBS moet betrouwbaar zijn, daar maken wij ons elke dag hard voor!

Meer weten over onze collega's? >