Werken bij

CBS: “Voor wat er feitelijk gebeurt”

Het CBS is een innovatieve onderzoeksorganisatie die aan de hand van feiten inzichten geeft in alle belangrijke thema’s die spelen in de samenleving. Op basis daarvan kunnen debatten gevoerd worden en kan besluitvorming plaatsvinden. Het CBS stelt de informatie voor iedereen beschikbaar, zoals voor overheden, politiek, wetenschap, bedrijfsleven en door het uitbrengen van nieuwsberichten via verschillende media.

Werk met impact

Het CBS onderzoekt zo ongeveer alles wat voor onze samenleving van belang is. Of het nu gaat over economische groei en consumentenprijzen of criminaliteit en vrije tijd. Op basis van onze onafhankelijke en betrouwbare informatie worden belangrijke beleidsbeslissingen genomen in Den Haag en in Brussel. Provincies, gemeenten en bedrijven, maar ook individuele burgers hebben belang bij de uitkomsten van onze onderzoeken.

Innovatie en ruimte voor ideeën

We zijn altijd op zoek naar betere en efficiëntere methoden en technieken. Naar nieuwe manieren om gegevensbronnen met elkaar te verbinden en onontdekte feiten boven water te krijgen. Daarbij is er veel ruimte voor nieuwe ideeën.
Ook innovatie staat bij het CBS hoog aangeschreven.

Marjolijn Jaarsma, Statistisch onderzoeker en woordvoerder

Meer weten over onze collega's? >

Bekijk onze vacatures!

Hebben we je interesse gewekt?
Bekijk dan snel alle vacatures en solliciteer direct!