Werken bij

Arbeidsmarktcampagne Reinoud

Werken bij het CBS, ben jij er klaar voor ?

Het portret van Reinoud hierboven komt uit onze nieuwe arbeidsmarktcampagne. Deze laat de unieke eigenschappen van het CBS-werk zien tezamen met de persoonlijke uitdagingen en activiteiten van eigen CBS medewerkers.

CBS: “Voor wat er feitelijk gebeurt”

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.

Rik van Roekel en Yvonne Gootzen werken bij het CBS en hebben beiden gestudeerd bij de TU Eindhoven
© Sjoerd van der Hucht Fotografie / My Eyes4u productions

Werk met impact

Het CBS onderzoekt zo ongeveer alles wat voor onze samenleving van belang is. Of het nu gaat over economische groei en consumentenprijzen of criminaliteit of vrije tijd. Op basis van onze onafhankelijke en betrouwbare informatie worden belangrijke beleidsbeslissingen genomen in Den Haag en in Brussel. Provincies, gemeenten en bedrijven, maar ook individuele burgers hebben belang bij de uitkomsten van onze onderzoeken.

Innovatie en ruimte voor ideeën

We zijn altijd op zoek naar betere en efficiëntere methoden en technieken. Naar nieuwe manieren om gegevensbronnen met elkaar te verbinden en onontdekte feiten boven water te krijgen. Daarbij is er veel ruimte voor nieuwe ideeën.
Ook innovatie staat bij het CBS hoog aangeschreven.

Marjolijn Jaarsma, Statistisch onderzoeker en woordvoerder

[video: https://www.cbs.nl/nl-nl/video/671622ac0cb349ca807ac12fba264208]

Meer weten over onze collega's? >

Bekijk onze vacatures!

Hebben we je interesse gewekt?
Bekijk dan snel alle vacatures en solliciteer direct!