Arbeidsvoorwaarden

De entree van het CBS-gebouw met op de muur een grote poster met een foto van iemand onderwater die het zwembad induikt met de tekst: Dompel je onder in onze data.
© CBS
  • Goede werk/privé balans
  • Focus op persoonlijke ontwikkeling
  • Salaris conform CAO Rijk
  • 26 vrije dagen o.b.v. 36 uur uit te breiden met 26 adv dagen.
Werken bij het statistische bureau van Nederland, het CBS, daar hoort natuurlijk een goed arbeidsvoorwaardenpakket bij. We vertellen je graag meer over onze andere arbeidsvoorwaarden.

Salaris

Bij iedere vacature staat een salarisrange. Dit is het bruto maandsalaris op basis van 36 uur per week. Deze inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.

CAO

Het CBS is een zelfstandig bestuursorgaan en volgt de CAO Rijk.

Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden

Bij het CBS bepaal je samen met je team en manager je werktijden. Daarbij is er veel ruimte voor je persoonlijke situatie. Daarnaast is er de optie om voor een deel thuis te werken.
Mocht jij het nodig hebben, dan faciliteren we je met extra voorzieningen zoals een beeldscherm, bureau of bureaustoel zodat je ook thuis prettig kunt werken.

Faciliteiten

Je wordt voorzien van een laptop (Windows of Apple) met dockingstation zodat je overal gemakkelijk kunt werken. Tevens ontvang je een mobiele telefoon.

Hybride werken

In je team maak je afspraken over het hybride werken. Je spreekt bijvoorbeeld af hoeveel dagen je op kantoor werkt, of dat vaste dagen zijn, hele of halve dagen.

Individueel keuzebudget (IKB)

Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. In totaal krijg je 16,37% (inclusief 8% vakantiegeld) extra bovenop je maandloon waarbij je zelf bepaalt hoe, wanneer en op welke wijze je deze wilt inzetten. Denk aan het (deels) aflossen van de kosten voor een fiets, scholingskosten (deels) aflossen, het aankopen van extra vakantiedagen of het uitbetalen van een betreffend budget.

Verlof/ Compensatieverlof

Je hebt recht op 144 vakantie uren per jaar bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Verder beschik je ieder jaar over minimaal 21,6 bovenwettelijke verlofuren en heb je, afhankelijk van je leeftijd, recht op meer uren. Volledig betaald geboorteverlof van 5 dagen en (gedeeltelijk) betaald ouderschapsverlof behoren ook tot de mogelijkheden.

Daarnaast biedt het CBS je de mogelijkheid compensatieverlof op te bouwen. Dit betekent dat je bij een fulltime dienstverband (36 uur per week) maximaal 4 uur per week compensatieverlof kunt opbouwen door 40 uur te werken. Deze kun je vervolgens flexibel opnemen.

CBS Academy

De CBS Academy is het opleidingscentrum voor alle CBS'ers. Hier kun je voor je eigen ontwikkeling uiteenlopende trainingen volgen. Denk hierbij aan trainingen op inhoudelijk gebied, persoonlijke ontwikkeling en (project)management.

Pensioen

Het CBS is aangesloten bij het ABP Pensioenfonds. Als je pensioen hebt opgebouwd bij een ander pensioenfonds, kun je ervoor kiezen dit pensioen mee te nemen naar het ABP. Wil je graag meer weten over het ABP-pensioen, lees dan de ABP-checklist of kijk op de website van het ABP Pensioenfonds.

Reiskosten

Je hebt recht op een vergoeding van je reiskosten. We stimuleren hierbij het openbaar vervoer als duurzame oplossing. Je ontvangt dan ook een NS Businesscard voor woon-werkverkeer. Beide CBS-vestigingen, Den Haag en Heerlen, zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Mocht het voor jou toch lastig zijn om met het openbaar vervoer te reizen dan is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk anders te reizen met behoud van je reiskostenvergoeding.

Vitaliteit

Als CBS willen we graag een gezonde, veilige en vitale organisatie zijn voor iedereen.

  • Het CBS biedt de mogelijkheid om te sporten in een eigen fitnessruimte.
  • Liever ergens anders sporten? Dan kun je, met korting, je aansluiten bij diverse sportinstellingen. 
  • Voor begeleiding/coaching op het gebied van Leefstijl/vitaliteit kun je terecht bij de bedrijfsfysiotherapeut.