Koopwoningen in februari 6,7 procent duurder

Over dit onderwerp zijn nieuwere cijfers beschikbaar. Bekijk de laatste cijfers.
© ANP
Bestaande koopwoningen waren in februari 6,7 procent duurder dan in februari 2016. De prijsstijging ligt al drie maanden ruim boven de 6 procent. Sinds juni 2013 is sprake van een stijgende trend van de huizenprijzen. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster. Het CBS publiceert de prijsontwikkeling van de koopwoningen elke maand rond de 21e.

Prijzen 15,1 procent hoger dan tijdens dal in juni 2013

In augustus 2008 bereikten de woningprijzen een piek. Vervolgens daalden de prijzen tot een dieptepunt in juni 2013. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend. Ten opzichte van de piek is het prijsniveau 9,6 procent lager. Vergeleken met het dal zijn de prijzen gemiddeld 15,1 procent hoger. Het gemiddelde prijsniveau van bestaande koopwoningen is in februari 2017 ongeveer even hoog als in januari 2006.

Weer meer bestaande koopwoningen verkocht

Het Kadaster bracht afgelopen vrijdag naar buiten dat het in februari 17 708 verkochte woningen registreerde. In de eerste twee maanden van dit jaar zijn 34 263 huizen verkocht. Dat is 28 procent meer dan in dezelfde periode van 2016.

Prijsinformatie naar regio en woningtype publiceert het CBS eenmaal per kwartaal. De eerstvolgende kwartaaluitkomsten komen op 21 april beschikbaar.