Werkloosheid loopt op

  • Werkloosheid nu hoger dan een jaar geleden
  • Stijging geconcentreerd bij mannen tot 45 jaar

In de periode januari-maart 2009 waren gemiddeld 341 duizend personen werkloos. Dit komt overeen met 4,4 procent van de beroepsbevolking. Zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.

De voor seizoen gecorrigeerde werkloosheid kwam in de periode januari-maart 2009 uit op 317 duizend personen, 9 duizend meer dan het vorig kwartaal. Sinds de werkloosheid een half jaar geleden haar laagste punt bereikte, is deze inmiddels opgelopen met 27 duizend personen.

Voor het eerst in ruim drie jaar tijd ligt de werkloosheid hoger dan een jaar eerder. In de periode januari-maart 2009 waren er 5 duizend werklozen meer dan in januari-maart 2008. Deze stijging komt geheel voor rekening van de mannen tot 45 jaar. In deze groep is de werkloosheid met 31 duizend toegenomen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Onder vrouwen en onder mannen van 45 jaar en ouder is de werkloosheid echter nog altijd lager dan een jaar eerder.

De PDF bevat het volledige persbericht inclusief tabellen en grafieken.