Werkloosheid vrijwel gelijk

In de periode augustus-oktober telde ons land, na correctie voor seizoeninvloeden, gemiddeld 413 duizend werklozen. Dat zijn er ongeveer evenveel als in juli-september. In juli-september was er nog sprake van een stijging van de werkloosheid.

Vanaf de zomer van 2006 is de seizoengecorrigeerde werkloosheid niet verder gedaald. Het aantal werklozen schommelde tussen de 405 en 416 duizend personen. Daarvoor daalde de werkloosheid een jaar lang in rap tempo.

Wel zijn er vergeleken met een jaar eerder nog altijd fors minder werklozen. Hun aantal was in augustus-oktober 66 duizend lager dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dit komt overeen met een daling van de werkloze beroepsbevolking van 6,1 naar 5,2 procent. Al een jaar zijn er in elke periode minder werklozen dan een jaar eerder.

Relatief gezien is de werkloosheid het hoogst onder de jongeren (15-24 jaar). Van hen was in augustus-oktober 10,1 procent werkloos. Onder de 25-44-jarigen en de 45-plussers waren deze percentages respectievelijk 4,4 en 4,8.

Werkloosheid, seizoengecorrigeerd

Werkloosheid, seizoengecorrigeerd

Meer cijfers staan op de themapagina Arbeidsmarkt.