Vluchtelingen uit Syrie werken mee in het Repair Cafe in de stad Groningen. Een syrische jongen schut een nederlands gezin de hand.
© Hollandse Hoogte

Sociale Samenhang

Meedoen in tijden van corona

Juist in deze moeilijke tijden hebben overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers er behoefte aan om te weten hoe Nederland er voor staat. Het CBS gaat daarom door met gegevens  verzamelen. Wilt u weten hoe we op dit moment werken? Klik dan op Het CBS komt nooit zomaar bij u aan de deur voor de nieuwste informatie.

Over het onderzoek

Het doel van dit onderzoek is om een beeld te krijgen van gevoelens en ontwikkelingen in de samenleving en de onderliggende oorzaken daarvan. In het onderzoek wordt gevraagd naar uw mening over zaken als gezondheid, sociale contacten, vertrouwen in organisaties en vrije tijd.

Naar de vragenlijst

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnummer en toegangscode direct deelnemen aan het onderzoek Sociale Samenhang.

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

Dit onderzoek vindt doorlopend plaats in opdracht van het CBS. Met de resultaten krijgen we een beter beeld van de ontwikkelingen in de samenleving. Onderwerpen die u in deze vragenlijst tegenkomt zijn: sociale contacten, vrijwilligerswerk, politiek, vertrouwen in organisaties, gezondheid en vrije tijd. Wij vragen voornamelijk naar de mate van tevredenheid over de diverse thema’s.

Waarom ben ik uitgekozen?

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen geselecteerd uit de Basisregistratie Personen. De adressen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom belangrijk: u vertegenwoordigt in het onderzoek een groot aantal andere mensen in Nederland. Het CBS brengt de ontwikkelingen in de Nederlandse economie en samenleving in kaart, al meer dan honderd jaar. In die tijd is er uiteraard veel veranderd. Doordat het CBS onderzoeken doet en Nederlanders hieraan meedoen, kunnen cijfers gepubliceerd worden waar écht iets mee gedaan wordt. Op www.cbsinuwbuurt.nl  kunt u zelfs terugzien wat de cijfers in uw regio zijn.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw (persoons)gegevens.

Beloningen

Bij de eerste brief die u van het CBS ontvangen hebt, ontving u een VVV-cadeaukaart ter waarde van € 5. Voor meer informatie over het algemeen Beloningenbeleid van het CBS, vragen of klachten kunt u kijken op de algemene pagina Beloningen.

Resultaten

Onderaan deze pagina ziet u wat eerdere edities van dit onderzoek hebben opgeleverd.

Contact

Ga naar CBS Contact Center.

CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft u bezoek gekregen van een CBS medewerker, of bent u gebeld? Wilt u meer weten over hoe dat in zijn werk gaat? En vraagt u zich af welke maatregelen het CBS heeft genomen tegen het corona-virus? Klik dan op: Het CBS komt nooit zomaar bij u aan de deur.