Vluchtelingen uit Syrie werken mee in het Repair Cafe in de stad Groningen. Een syrische jongen schut een nederlands gezin de hand.
© Hollandse Hoogte

Sociale Samenhang

In onze samenleving verandert er steeds veel. De verschillende veranderingen hebben invloed op de mensen in Nederland. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wil met het onderzoek Sociale Samenhang een beeld krijgen van deze invloed. Hoe ziet uw leven eruit?

Naar de vragenlijst

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnummer en toegangscode direct deelnemen. Klik op: Sociale Samenhang.

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

Om de veranderingen in Nederland in kaart te brengen, gaat dit onderzoek onder andere over vrijwilligerswerk, sociale contacten, vrije tijd, tevredenheid, gezondheid en vertrouwen in de politiek. Om hierover gegevens te verzamelen vragen we een aantal mensen om een vragenlijst in te vullen. Wij willen graag dat u ons meehelpt. Zo verzamelen we onmisbare informatie. Informatie die wordt gebruikt om nieuwe besluiten te nemen. Deze hebben gevolgen voor ons allemaal.

Waarom ben ik uitgekozen?

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen gekozen uit de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland. De adressen van de personen die wij uitnodigen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom erg belangrijk: u vertegenwoordigt een groot aantal andere mensen in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden gescheiden van uw antwoorden. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen op de webpagina: Privacy.

Beloningen

Bij de eerste brief die u van het CBS ontvangen hebt, ontving u een VVV-cadeaukaart ter waarde van € 5. Voor meer informatie over het algemeen Beloningenbeleid van het CBS? Klik op: Beloningen.

Resultaten

Onderaan deze pagina ziet u wat eerdere edities van dit onderzoek hebben opgeleverd.

Contact

Wilt u contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contact Center.

CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft een CBS-medewerker u bezocht of gebeld? Meer informatie hierover vindt u door te klikken op:  Het CBS komt nooit zomaar bij u aan de deur.