Datascience

© Hollandse Hoogte / Marc van der Stelt - MS Fotografie

Wil je interessante databronnen analyseren, maatschappelijk relevant bezig zijn en ervaring opdoen als data scientist? Het CBS biedt interessante stageopdrachten die bestaan uit een combinatie van productontwikkeling en vernieuwend wetenschappelijk onderzoek op het gebied van big data. Je focus kan liggen op bijvoorbeeld datavisualisatie, machine learning, statistische gevolgtrekking, natuurlijke taalverwerking of het optimaliseren van grootschalige verwerking van big data.

Piet Daas
Een van de toonaangevende data scientists van het CBS

Foto van collega Piet Daas

"Center for Big Data Statistics (CBDS), een uniek en innovatief platform, waarbij data scientists en onderzoekers van het CBS nauw samenwerken met promovendi, studenten en deskundigen van diverse nationale en internationale partijen."

Martijn Tennekes
Specialist datavisualisatie

foto van Martijn Tennekes

“Een data scientist bij het CBS is als een kind in de speelgoedwinkel: nieuwsgierig, onbevangen en creatief. Het speelgoed bestaat niet alleen uit de data zelf, maar ook uit alle tools en methoden die nodig zijn om de data zichtbaar te maken, te verwerken en om er relevante kennis uit te halen.”

Stagiairs aan het woord