Openstaande vacatures naar regio

 In het tweede kwartaal van 2021 nam in alle provincies het aantal openstaande vacatures toe ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het totaal aantal openstaande vacatures was met 333,6 duizend ruim 133 duizend hoger dan in het tweede kwartaal van 2020.

De toename in het aantal openstaande vacatures was het sterkst in de provincie Noord-Holland. Met 63,6 duizend openstaande vacatures was er een toename van 26,5 duizend vacatures. Zuid-Holland (68,5 duizend) had eind juni bijna 26 duizend meer openstaande vacatures dan een jaar eerder.

Relatief gezien namen de openstaande vacatures met 77 procent het sterkst toe in Groningen tot 9,4 duizend openstaande vacatures. In Friesland stonden aan het eind van het tweede kwartaal 9,7 duizend vacatures open, dat is een toename van 73 procent.

Met een toename van 2,6 duizend vacatures was de toename in het aantal vacatures het kleinst in Flevoland (6,7 duizend). Drenthe had in het tweede kwartaal 7,8 duizend openstaande vacatures, dit is 3 duizend meer dan een jaar eerder.

In het tweede kwartaal van 2021 stonden er een recordaantal vacatures open. Ook voor alle provincies geldt dat er niet eerder zowel vacatures open stonden sinds de eerste publicatie in 2011.  

Cijfers op StatLine: Openstaande vacatures; SBI 2008, regio