Ruilvoet verbeterd

De ruilvoet van het goederenverkeer met het buitenland is in maart 2013 verbeterd ten opzichte van maart 2012. De prijzen van geëxporteerde goederen waren 0,8 procent lager dan een jaar eerder en de prijzen van geïmporteerde goederen daalden met 1,7 procent. Maart was de eerste maand sinds eind 2009 waarin zowel de in- als de uitvoerprijzen lager waren dan een jaar eerder.

In maart waren de in- en uitvoerprijzen van delfstoffen, aardolieproducten, basismetaal en metaalproducten een stuk lager dan in maart 2013. De prijzen van voedings- en genotmiddelen waren daarentegen hoger dan een jaar eerder.

Ruilvoet

Ruilvoet

Meer cijfers staan op themapagina Internationale Handel.

Meer informatie over de ruilvoet is te vinden in het artikel “Ruilvoetontwikkeling goederenhandel buitenland”.

Voor meer conjunctuurinformatie zie: conjunctuurbericht.