Meer voorraden gereed product industrie

De voorraden gereed product van de ondernemers in de industrie waren in januari 5 procent groter dan in januari 2012. De toename is groter dan in december, toen de voorraden 1 procent groter waren dan een jaar eerder. De cijfers over de voorraden zijn gecorrigeerd voor prijsveranderingen.

Voorraad gereed product industrie (volume)

Voorraad gereed product (volume)

Oordeel over voorraden in maart iets verbeterd

Een eerste indicatie over het verdere verloop van de voorraad gereed product kan ontleend worden aan de Conjunctuurtest Industrie. Hierin wordt aan de ondernemers gevraagd of ze hun voorraad eindproduct als te klein (positief), normaal of te groot (negatief) beoordelen, gelet op de verwachte afzetontwikkelingen. Deze cijfers zijn twee maanden eerder beschikbaar dan de voorraadindex.

Het oordeel van de ondernemers over de voorraden is in maart 2013 iets verbeterd. Het aantal ondernemers dat de voorraden te klein vindt is bijna even groot als het aantal dat de voorraden te groot vindt. In de voorgaande twee jaar waren er steeds veel meer ondernemers die hun voorraden te groot vonden dan ondernemers die hun voorraden te klein vonden.

Oordeel voorraad gereed product industrie

Voorraad gereed product (volume)
Meer cijfers staan op de themapagina Industrie en energie.

Voor meer conjunctuurinformatie zie: conjunctuurbericht.