Detailhandel zet in juni ruim 2 procent meer om

De ondernemers in de detailhandel boekten in juni ruim 2 procent meer omzet dan een jaar eerder. De samenstelling van de koop- en feestdagen was in deze maand wel iets gunstiger dan in juni 2009. Na correctie voor dit positieve effect was de omzet ongeveer 1,5 procent hoger dan een jaar eerder. De door de detailhandel verkochte artikelen waren bijna 1 procent duurder dan in juni 2009.

De non-foodsector behaalde bijna 1 procent meer omzet. In alle branches lag de omzet boven het niveau van juni 2009, met uitzondering van de doe-het-zelfzaken en de winkels in woninginrichting. De omzet van de winkels in consumentenelektronica nam met 9 procent het meest toe.

De omzet van de food-sector was 3 procent hoger. Dit kwam door de toename van de supermarktomzet met bijna 4 procent. Bij de speciaalzaken in levensmiddelen was de omzet 1 procent lager dan in juni 2009.

De tankstations behaalden bijna 4 procent meer omzet. De prijzen van brandstoffen waren ook in juni nog fors hoger dan een jaar eerder, al was de toename kleiner dan in de voorgaande maanden. De omzet van tankstations is goed voor bijna een tiende deel van de totale detailhandelsomzet.

Omzet detailhandel

Omzet detailhandel

Meer cijfers staan op de themapagina Handel en Horeca.