Aantal faillissementen neemt fors af

In mei 2010 werden er 420 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Dit waren er ruim 70 minder dan in april. Mei is de tweede maand op rij waarin het aantal faillissementen fors is afgenomen.

Het aantal in een bepaalde maand uitgesproken faillissementen hangt nauw samen met het aantal zittingsdagen van de rechtbank in die maand. Dit kan van maand tot maand sterk fluctueren. Voor een beter beeld van de ontwikkeling wordt daarom doorgaans gekeken naar de ontwikkeling van het voortschrijdend driemaandsgemiddelde van het aantal faillissementen.

Het voortschrijdend driemaandsgemiddelde kwam in mei uit op 518. Dit is het laagste niveau in meer dan een jaar tijd.

Faillissementen van bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken)

Faillissementen van bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken)

Meer cijfers staan op de themapagina Veiligheid en recht.