Ruilvoet duidelijk verslechterd

De ruilvoet van het goederenverkeer met het buitenland is in oktober 2009 duidelijk verslechterd. De prijzen van geïmporteerde goederen lagen 5,3 procent lager dan een jaar eerder, die van geëxporteerde goederen 8,6 procent.

De afname van de invoerprijzen in oktober heeft mede te maken met de aanzienlijk lagere prijzen van aardgas, aardolieproducten en chemische producten. De afname van de uitvoerprijzen komt grotendeels door lagere prijzen van aardolieproducten, aardgas, chemische producten en basismetaalproducten.

Meer informatie over de ruilvoet is te vinden in het artikel “Ruilvoetontwikkeling goederenhandel buitenland”.

De in dit bericht gepubliceerde cijfers zijn bijgesteld ten opzichte van het eerder gepubliceerde bericht over de ruilvoet van 15 december. De bijstellingen zijn een gevolg van nieuwe en meer uitgebreide informatie.

Ruilvoet

Ruilvoet

Meer cijfers staan op themapagina Internationale Handel.