Populariteit van internetsparen neemt af

  • Huishoudens houden minder spaargeld op internetrekeningen aan

Het tegoed van Nederlandse huishoudens op internetspaarrekeningen bedroeg eind 2007 ruim 66 miljard. Dit is bijna 8 miljard minder dan eind 2006. Het is voor het eerst in vijf jaar dat het tegoed op deze rekeningen daalt. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Huishoudens hadden het afgelopen jaar gemiddeld meer dan 9 000 euro aan spaargeld op een internetrekening staan. Eind 2006 was dit spaartegoed nog ruim 10 000 euro. Een mogelijke oorzaak van de verminderde belangstelling voor het internetsparen is dat banken bij spaarvormen met een vaste looptijd een hogere rente bieden. Voor spaarders is het daardoor aantrekkelijk geworden om een deel van het spaartegoed op hun internetrekening over te boeken naar een spaarrekening met een vaste looptijd.

De PDF bevat het volledige persbericht inclusief tabellen en grafieken.