Omzet horeca opnieuw fors hoger

In het tweede kwartaal van 2007 heeft de horeca bijna 7 procent meer omgezet dan een jaar eerder. Vooral de restaurants en cafetaria’s boekten fors meer omzet. De prijzen in de horeca stegen met 3 procent ten opzichte van verleden jaar. Het volume kwam 3,4 procent hoger uit. De groei is iets lager dan in het eerste kwartaal. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van het CBS.

Restaurants en cafetaria’s flink in de plus

De bestedingen in de restaurants en cafetaria’s zijn flink toegenomen. Met een omzetstijging van 10 procent kunnen vooral de cafetaria’s terugkijken op een bijzonder goed tweede kwartaal. De cafetaria’s verhoogden de prijzen meer dan gemiddeld mede vanwege de gestegen aardappelprijzen. Desondanks nam het volume van de verkopen ook fors toe in vergelijking met een jaar eerder. De restaurants boekten een omzetgroei van ruim 8 procent. Het omzetvolume nam met 5,2 procent toe.

Omzetgroei cafés blijft achter

De cafés hebben in het tweede kwartaal 4 procent meer omzet geboekt. Deze groei is bijna helemaal toe te schrijven aan de gestegen prijzen. De volumegroei bedroeg slechts 0,5 procent. Vooral de natte meimaand drukte het kwartaalresultaat van de cafés. Ook de hotels realiseerden een kleinere omzetgroei dan de restaurants en cafetaria’s. De omzet nam met 4,8 procent toe.

De PDF bevat het volledige persbericht inclusief tabellen en grafieken.