Omzet horeca hoger

De horeca heeft het in het eerste kwartaal van 2006 opnieuw goed gedaan. Ondanks dat Pasen niet in het eerste kwartaal viel, groeide de omzet met 3,8 procent ten opzichte van een jaar eerder. De horeca heeft voor het vierde opeenvolgende kwartaal meer verkocht dan een jaar eerder. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van het CBS. 

Hoogste omzetstijging bij hotels

In het eerste kwartaal van 2006 hebben de hotels, pensions en conferentieoorden de hoogste omzetstijging gerealiseerd. Hun omzet lag bijna 5 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2005. Vooral in maart steeg de omzet van de hotels sterk.

Bescheiden omzetgroei cafetaria’s

De omzetgroei van de cafetaria’s bleef achter bij die van de overige branches in de horeca. De cafetaria’s zetten 2,3 procent meer om dan vorig jaar. Dit kwam vooral door de prijsstijging. De volumegroei bleef beperkt tot 0,6 procent. In 2005 bleef de omzet van de cafetaria’s ook achter bij de andere branches van de horeca.

De PDF bevat het volledige persbericht inclusief tabellen en grafieken.