Hogere omzet detailhandel

In het derde kwartaal van 2005 heeft de detailhandel 0,6 procent meer omgezet dan in dezelfde periode van vorig jaar. Deze omzetstijging volgt na negen kwartalen met omzetverlies. De prijzen in de detailhandel waren in het derde kwartaal 1,1 procent lager dan een jaar eerder. Het omzetvolume was 1,7 procent groter. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Omzet foodsector 0,9 procent hoger

In het derde kwartaal van 2005 hadden de winkels in voedings- en genotmiddelen 0,9 procent meer omzet dan een jaar eerder. De prijzen waren 0,7 procent lager en het omzetvolume was 1,6 procent groter. De omzettoename van de supermarkten bedroeg 0,9 procent en van de speciaalzaken in voedings- en genotmiddelen 1,1 procent.

Ook omzet non-foodwinkels met 0,9 procent toegenomen

Ook de winkels in de non-food sector boekten in het derde kwartaal een omzetstijging van 0,9 procent. Bijna alle onderscheiden branches lieten een geringe omzetstijging zien. Alleen de textielsupermarkten en winkels in huishoudelijke artikelen realiseerden een omzetverlies.

Omzet detailhandel in september hoger

In september 2005 lag de omzet van de detailhandel 2,3 procent hoger dan in september vorig jaar. De prijzen waren 1,1 procent lager en het omzetvolume groeide met 3,4 procent. De omzet nam het meest toe in de foodsector.

De omzetontwikkeling in september 2005 is positief beïnvloed door een gunstiger samenstelling van de koopdagen dan in september 2004.

De PDF bevat het volledige persbericht inclusief tabellen en grafieken.