Lichte daling woningbouw

In het derde kwartaal van 2004 zijn bijna 11 duizend nieuwe woningen gereedgekomen. Dat is 3 procent minder dan in het derde kwartaal van 2003. In de eerste negen maanden van dit jaar zijn wel meer woningen gereedgekomen dan in dezelfde periode van 2003. Het aantal woningen waarvoor een bouwvergunning is verleend, was in het derde kwartaal van dit jaar 6 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Daling derde kwartaal, stijging eerste negen maanden

In het derde kwartaal van 2004 zijn er 320 woningen minder opgeleverd dan in het derde kwartaal van 2003. Over de eerste negen maanden van 2004 heeft het CBS wel een stijging van 4 procent waargenomen ten opzichte van de eerste negen maanden van 2003. Dit komt doordat in het eerste en het tweede kwartaal van 2004 meer woningen waren opgeleverd dan in dezelfde kwartalen van 2003. In Noord-Brabant, Gelderland en Zuid-Holland bedroeg de stijging over de eerste negen maanden ruim 9 honderd woningen. In Flevoland was de afname met bijna 13 honderd woningen het grootst.

Minder bouwvergunningen verleend

In het derde kwartaal van dit jaar is voor bijna 15 duizend woningen een bouwvergunning verleend. Dat zijn er duizend minder dan in het derde kwartaal van 2003. In de eerste negen maanden van dit jaar is er voor 45 duizend woningen een bouwvergunning verleend. Dit zijn bijna 4 duizend woningen minder dan in dezelfde periode van 2003. Alleen in Drenthe, Noord-Holland, Zeeland en Limburg heeft het CBS een stijging waargenomen.


De PDF bevat het volledige persbericht inclusief tabellen en grafieken.

Downloads