Joram (in een game-shop), software ontwikkelaar 40 interne klanten met ieder een unieke behoefte 5 bugs met de hoogste prioriteit 1 minimal viable product om feedback te ontvangen 12 feature requests om verder uit te werken en ’s avonds een eigen game ontwikkelen Werken bij het CBS! Ben jij er klaar voor?
© Jaap van den Beukel

Coskun - Statistisch Onderzoeker / Vragenlijstontwikkelaar

Of ik een cijfertjesnerd ben? Mijn vrienden vinden, denk ik, van wel. Ik weet alles van voetballen. Alle spelers, scores, clubstanden, kun je aan mij vragen. Dat is voor mij logisch omdat ik zelf op hoog niveau heb gevoetbald en ook van data hou.

Het was helemaal niet logisch dat ik bij het CBS ging werken. Ik had een mooie carrière bij een bank opgebouwd, maar de commerciële kant trok mij niet. Ik werd op het CBS gewezen en heb daar een open sollicitatie gedaan. Dat beviel van beide kanten. Wat mij direct raakte was dat het hier perfect moet zijn. Dat past enorm goed bij mij.

Ik ontwikkel vragenlijsten voor enquêtes onder bedrijven.Daar kan ik mij helemaal op uitleven. Ik heb denk ik al zeker 8000 vragen opgesteld. Elke zin, elk woord, elk leesteken moet kloppen en alle vragen moet uitnodigen tot antwoorden. Hoe hoger de respons, hoe mooier ik dat vind.

Het was een goede keuze om over te stappen. Ik kan mijn gevoel voor kwaliteit helemaal kwijt en we dragen met ons werk echt bij aan de maatschappij. Ik voetbal trouwens nog steeds, als fanatieke amateur.