Yuri, statistisch onderzoeker, team Regio & ruimte

Yuri Boskamp, statistisch onderzoeker, team Regio & ruimte, hardlopend voor een rij molens langs
Nederland telt een groot aantal regionale indelingen die ook wel gebiedsindelingen worden genoemd. Verschillende van deze regionale indelingen worden door het CBS bijgehouden. Door bijvoorbeeld gemeentelijke herindelingen kunnen regio’s in de tijd veranderen. Om ervoor te zorgen dat er binnen het CBS, maar ook buiten het CBS, over hetzelfde gebied gepraat wordt, verwerken we alle veranderingen in deze gebiedsindelingen in een register. De ruim 18000 wijken en buurten en de herindelingen van gemeenten nemen hiervan de meeste tijd in beslag. Hiervoor onderhoud ik als coördinator binnen het CBS dan ook veel contacten met onder andere de verschillende gemeenten.

Na mijn studie Milieuchemie heb ik na enkele omzwervingen gesolliciteerd bij het CBS en dat heeft goed uitgepakt. Binnen het CBS kun je je verder ontwikkelen zowel op persoonlijk vlak als op vakgebied. Zo heb ik een opleiding tot Green Belt gevolgd en adviseer ik collega’s hoe ze projecten beter kunnen stroomlijnen door processen te analyseren, verbeteren of in stand te houden. Deze wijze van samenwerken vind ik heel prettig bij het CBS. Of het nu met collega’s binnen mijn team is of daarbuiten. Ik vind het fijn om mensen in hun werk te kunnen ondersteunen en te helpen. Dat past ook bij mijn coördinerende rol met betrekking tot de regionale indelingen, want ook hier ben ik dienstverlenend bezig.

In mijn vrije tijd loop ik graag hard en doe ik jaarlijks mee aan de Roparun. Een estafetteloop waarbij je in teamverband een afstand van 560 kilometer aflegt, en waar het vooral gaat om geld op te halen voor het goede doel. Zo help ik ook mensen in mijn vrije tijd. Die combinatie van lopen in teamverband en dan ook nog eens voor het goede doel, maakt dit evenement voor mij zo speciaal.