Iets meer faillissementen in maart

Over dit onderwerp zijn nieuwere cijfers beschikbaar. Bekijk de laatste cijfers.
© ANP
Het aantal failliet verklaarde bedrijven is iets gestegen. In maart 2017 zijn er 11 bedrijven meer failliet verklaard dan in februari 2017, meldt het CBS. De meeste faillissementen in maart zijn uitgesproken in de handel.

 

Trend dalend

Het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013. Daarna is er sprake van een dalende trend tot augustus 2016. Toen werd het voorlopig laagste niveau bereikt na mei 2013. Daarna liep het aantal faillissementen tot december 2016 weer op. Sindsdien is de trend weer dalend.

Meeste faillissementen in de handel

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er 293 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) in maart 2017 failliet verklaard. De meeste faillissementen zijn uitgesproken in de handel, namelijk 60. Bij de financiële instellingen en de bouw kwam het aantal faillissementen uit op 40.

De handel en de financiële dienstverlening behoren tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in maart de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca.

Aantal faillissementen bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken), naar bedrijfstak
 aantal
Handel60
Financiële instellingen40
Bouwnijverheid40
Specialistische zakelijke diensten (o.a. advisering en onderzoek)35
Industrie22
Horeca20
Verhuur; overige zakelijke diensten18
Vervoer & opslag16
Informatie & communicatie14
Verhuur; handel van onroerend goed6
Cultuur, sport en recreatie5
Gezondheids- & welzijnszorg5

De cijfers in dit bericht zijn voorlopig en kunnen worden bijgesteld.