CBS lanceert webapp met corporate nieuws

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) lanceert vandaag CBS Corporate nieuws: een webapp met actuele artikelen over onder andere nieuwe dienstverlening, nieuwe producten, internationale ontwikkelingen en evenementen van het CBS. CBS Corporate nieuws is gebouwd  in HTML5 en daarmee geschikt voor zowel desktop als tablet en smartphone. Gebruikers kunnen CBS Corporate nieuws als webapp installeren op het beginscherm van hun smartphone of tablet.

Gemakkelijk zoeken, filteren en delen

CBS Corporate nieuws is gemaakt voor de externe relaties van het CBS, waaronder bedrijven, overheid,  journalisten, studenten en ieder ander die geïnteresseerd is in nieuws over het CBS.  De artikelen zijn makkelijk te filteren en te doorzoeken en kunnen eenvoudig worden gedeeld via Facebook, Twitter en LinkedIn.  Wie zich in de webapp aanmeldt voor de mailservice krijgt naar keuze wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een email met de nieuwe artikelen uit CBS Corporate nieuws.

DG Tjin-A-Tsoi: ‘Eigentijds en gebruiksvriendelijk’

Directeur-Generaal Tjark Tjin-A-Tsoi is enthousiast over CBS Corporate nieuws: ‘Zeven jaar lang hadden we een papieren relatiemagazine voor onze externe relaties. Het blad had een oplage van 2500 exemplaren en verscheen eens per kwartaal. Met de huidige mogelijkheden om snel te publiceren is dit achterhaald. We hebben daarom een eigentijdse, gebruiksvriendelijke webapp ontwikkeld waarmee iedereen het nieuws over het CBS kan bekijken op verschillende apparaten.’