Levensverwachting in Caribisch Nederland verschilt weinig met Nederland

De levensverwachting bij geboorte in Caribisch Nederland is 80,2 jaar (1 januari 2013). Dit is 0,9 jaar lager dan in Nederland. Dit maakt het CBS vandaag bekend.

De levensverwachting bij geboorte in Caribisch Nederland komt in 2012 voor mannen en vrouwen uit  op 80,2 jaar. Dat is 0,9 jaar lager dan in Nederland. Op de 65ste verjaardag is het verschil in de levensverwachting slechts 0,1 jaar.

Vanwege het relatief kleine aantal inwoners van Caribisch Nederland is de methodiek voor de berekening van de levensverwachting van het Europese deel van Nederland aangepast: de CBS-overlevingstafel wordt niet per leeftijd met een bovengrens van 99 jaar berekend, maar per vijfjaarsleeftijdsgroepen met een bovengrens van 85 jaar. Vervolgens wordt een regressie toegepast om de schommelingen over de jaren glad te strijken.

Bonaire, Sint Eustatius en Saba maken sinds 2010 als bijzondere gemeenten deel uit van Nederland.

Bronnen: