Omzet detailhandel wederom lager

De detailhandel behaalde in februari 4 procent minder omzet dan in februari 2009. De prijzen waren 1 procent hoger; terwijl het volume 5 procent kleiner was. Februari was de dertiende maand op rij waarin de omzet van de detailhandel lager was dan een jaar eerder.

In de non-foodsector lag de omzet bijna 6 procent onder het niveau van februari 2009. Bij winkels in doe-het-zelfartikelen was de afname met 11 procent het grootst. Ook winkels in huishoudelijke artikelen werden geconfronteerd met een forse omzetdaling. Drogisterijen wisten daarentegen een hogere omzet te realiseren dan een jaar eerder.

In de foodsector lag de omzet bijna 3 procent lager. Bij de supermarkten bedroeg de afname ruim 2 procent en bij de speciaalzaken bijna 6 procent.

Ondanks hogere brandstofprijzen behaalden de tankstations in februari bijna 2 procent minder omzet dan een jaar eerder. De omzet van tankstations is goed voor circa een tiende deel van de totale detailhandelsomzet.

Omzet detailhandel

Omzet detailhandel

Meer cijfers staan op de themapagina Handel en horeca.