Zakelijke dienstverleners positiever over verwachte omzet

Het aantal ondernemers in de zakelijke dienstverlening dat verwacht dat de omzet in de komende drie maanden zal stijgen was in maart ruimschoots groter dan het aantal dat een afname voorziet. Het saldo kwam uit op 25 procent, tegen 18 procent in februari. Het was de derde maand op rij waarin het saldo groter was dan in de voorgaande maand.

De kijk van de zakelijke dienstverleners op de toekomstige werkgelegenheid in hun branche was in maart wat negatiever dan een maand eerder. Per saldo 36 procent van de ondernemers gaf aan dat de werkgelegenheid in de afgelopen drie maanden is afgenomen. Dit percentage ligt in dezelfde orde van grootte als voorgaande maanden.

De ondernemers dachten iets minder negatief over het economisch klimaat dan een maand eerder. In maart gaf per saldo 3 procent van de zakelijke dienstverleners aan dat het economisch klimaat verslechterde, tegen 5 procent in februari. Al met al is de stemming in de afgelopen maanden sterk verbeterd.

Bij de ontwikkelingen en verwachtingen in de zakelijke dienstverlening kunnen seizoeneffecten een rol spelen. Vanwege de beperkte lengte van de reeksen wordt hier nog niet voor gecorrigeerd.

Verwachte omzet zakelijke dienstverlening

Verwachte omzet zakelijke dienstverlening

Meer cijfers staan in het dossier Conjunctuur.