Werkloosheid verder afgenomen

In de periode september-november 2007 waren, gecorrigeerd voor seizoeninvloeden, 320 duizend personen werkloos. Dit zijn er 4 duizend minder dan in de periode augustus - oktober van dit jaar. Gemeten over het afgelopen halfjaar daalde het aantal werklozen gemiddeld met 5 duizend per maand.

De werkloosheid ligt 84 duizend personen lager dan dezelfde periode vorig jaar. Al ruim twee jaar zijn er iedere driemaandsperiode minder werklozen dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Onder de 25-44-jarigen is de werkloosheid in het afgelopen jaar het meest afgenomen. Ook onder de jongeren en onder de 45-plussers was de werkloosheid een stuk lager dan een jaar eerder. De werkloosheid onder de 45-plussers neemt sinds de tweede helft van 2006 af. Bij de jongeren en de 25-44-jarigen zette de afname al eerder in. Onder vrouwen is de werkloosheid iets sterker gedaald dan onder mannen.

In de periode september-november 2007 was gemiddeld 4,0 procent van de beroepsbevolking werkloos. Een jaar eerder was dit nog 5,2 procent. Het werkloosheidspercentage onder vrouwen lag duidelijk hoger dan onder mannen. Van de mannelijke beroepsbevolking was 3,2 procent werkloos, tegen 5,1 procent van de vrouwen.

Werkloosheid, seizoengecorrigeerd

Werkloosheid, seizoengecorrigeerd

Meer cijfers staan op de themapagina Arbeid en sociale zekerheid