Fors meer omzet supermarkten

In oktober 2007 heeft de detailhandel 6,2 procent meer omgezet dan een jaar eerder. Vooral de supermarkten noteerden een forse groei. De detailhandel heeft vooral meer producten afgezet. Het volume van de omzet was namelijk 5,0 procent groter. De prijsstijging bedroeg 1,2 procent. De omzetontwikkeling in de detailhandel is positief beïnvloed door de gunstige samenstelling van koopdagen in oktober 2007. Na een globale correctie voor dit effect komt de omzetgroei uit op ongeveer 4 procent.

Omzet supermarkten groeit met ruim 9 procent

De omzet van de supermarkten was in oktober ruim 9 procent hoger dan in oktober 2006. Dat komt vooral doordat het volume 7 procent groter was. Daarnaast waren de consumenten ongeveer 2 procent meer kwijt voor hun boodschappen. Vooral brood, zuivel en verse groenten waren duurder dan een jaar eerder. De prijsstijging in de food was in oktober 2007 aanzienlijk groter dan in september 2007.

Omzetgroei non-foodsector houdt aan

De omzet van de non-food was in oktober van dit jaar ruim 5 procent hoger dan een jaar eerder. Alle onderscheiden branches in de non-foodsector boekten meer omzet. De drogisterijen realiseerden de hoogste omzetgroei. Hun omzet was bijna 8 procent hoger. In september 2007 kampten de drogisterijen nog met een omzetverlies in vergelijking met een jaar eerder.

De PDF bevat het volledige persbericht inclusief tabellen.