Aantal vacatures hoogste ooit

Het aantal vacatures is in het derde kwartaal van 2007 verder opgelopen. Eind september stonden  236 duizend vacatures open, tegen 223 duizend aan het eind van het tweede kwartaal. Zo groot als eind september was het aantal openstaande vacatures nog nooit. De cijfers zijn gecorrigeerd voor seizoeneffecten.

In alle sectoren nam het aantal vacatures toe. De industrie en de bouwnijverheid telden samen 3 duizend vacatures meer. In de commerciële dienstverlening kwamen er in het derde kwartaal 6 duizend vacatures bij en in de niet-commerciële dienstverlening nam het aantal met 2 duizend toe.

De arbeidsmarkt blijft dynamisch, al was de dynamiek wat minder groot dan een jaar eerder. In het derde kwartaal ontstonden 255 duizend vacatures. Dit waren er 9 duizend minder dan in dezelfde periode van 2006. Het aantal vervulde vacatures kwam uit op 266 duizend en was 8 duizend kleiner dan een jaar eerder.

Vacatures, seizoengecorrigeerd

Vacatures, seizoengecorrigeerd

Meer cijfers staan op de themapagina Arbeid en sociale zekerheid