Meer omzet industrie

De industrie heeft in september 5 procent meer omzet gerealiseerd dan in september 2005. Al meer dan tweeënhalf jaar is de omzet elke maand hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder.

De toename van de omzet kan voor ongeveer de helft worden toegeschreven aan hogere afzetprijzen. De afzetprijzen lagen 2,3 procent hoger dan in september 2005. De prijsstijging is de laatste maanden onder invloed van lagere olieprijzen afgenomen. Daarnaast telde september een werkdag minder dan in 2005. Het negatieve effect hiervan bedraagt ongeveer 2 procent.

In het binnenland is 1 procent minder omzet geboekt. Vooral de aardolie- en chemische industrie deed het minder, de omzet was 5 procent lager. Op de buitenlandse markt is een omzettoename geboekt van 10 procent. Met name de metaalindustrie deed het op de exportmarkt goed met een omzetstijging van 21 procent.

Omzet industrie

Omzet industrie

Meer cijfers op de themapagina Industrie