Omzet industrie hoger

De Nederlandse industrie heeft in april 5 procent meer omgezet dan in april 2005. Al twee jaar lang is de omzet van de industrie hoger dan in de overeenkomstige maand een jaar eerder.

De omzetstijging komt vooral door de afzetprijzen. Die waren gemiddeld ruim 6 procent hoger dan in april 2005. Dat is vooral het gevolg van forse prijsstijgingen in de aardolie-, chemische en rubberindustrie. April telde in 2006 twee werkdagen minder dan in 2005. Dit had een negatief effect op de omzetontwikkeling.

De omzettoename was met 17 procent het grootst in de aardolie-, chemische, rubber- en kunststofindustrie. De textielindustrie, de papier- en grafische industrie en de hout- en bouwmaterialenindustrie boekten minder omzet dan een jaar eerder.

Omzet industrie

Omzet industrie