Prijsindices commercieel vastgoed

Is de overal merkbare leegstand van winkels terug te zien in de prijsontwikkeling van de panden? Hoe hebben de kantoorprijzen zich ontwikkeld sinds de kredietcrisis? In samenwerking met het Kadaster en De Nederlandsche Bank (DNB) doet het CBS onderzoek om dit soort vragen over commercieel vastgoed te kunnen beantwoorden.
De markt voor commercieel vastgoed wordt gezien als één van de belangrijke indicatoren voor financiële stabiliteit, waardoor inzicht in de prijsontwikkelingen zeer gewenst is. Op deze pagina staan de methodebeschrijving en de eerste uitkomsten van dit onderzoek. Het gaat om prijsindices van kantoren, industriepanden, winkels en huurwoningen vanaf het eerste kwartaal van 2008. Elk kwartaal zal een update van de tabel beschikbaar gesteld worden. Dit onderzoek is nog in ontwikkeling, lees meer over de ontwikkeling van dit bèta product op de innovatiepagina.