Nieuwe manieren van meten

© CBS

Het aantal gelopen stappen delen via uw digitaal horloge of smartphone. Een kassabon scannen met de camera van uw tablet of smartphone. Dit zijn nieuwe manieren van meten met slimme apparaten. Slimme apparaten bieden steeds meer mogelijkheden in het dagelijks leven. Deze apparaten verzamelen gegevens. Ze wisselen deze gegevens uit door een verbinding met een app, het internet, een lokaal netwerk of een ander apparaat.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onderzoekt hoe inwoners van Nederland leven. We komen graag te weten hoe u denkt over het delen van gegevens van of via een slim apparaat. Daarom voeren we het onderzoek Nieuwe manieren van meten uit.

Hoe doe ik mee?

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt eerst de papieren vragenlijst die bij de brief zit invullen. Daarna kunt u de online vragenlijst invullen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik op: Nieuwe manieren van meten.

Wilt u eerst meer weten? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

We hopen met dit onderzoek antwoord te krijgen op vragen als:

  • Hoe doen mensen het liefst mee met onderzoeken van het CBS?
  • Hoeveel mensen maken gebruiken van slimme apparaten?
  • Wat vinden mensen ervan om gegevens te delen via slimme apparaten?

Met deze antwoorden willen we onderzoeken met slimme apparaten makkelijker en toegankelijker maken. Zo doet u makkelijk mee aan onderzoeken van het CBS.

Waarom ben ik gekozen?

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen gekozen uit de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland. De adressen van de personen die wij uitnodigen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom erg belangrijk: u vertegenwoordigt een groot aantal andere mensen in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden gescheiden van uw antwoorden. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen op de webpagina: Privacy.

Beloning

Bij de eerste brief die u van het CBS ontving, kreeg u een VVV Cadeaukaart ter waarde van € 5,-. Met uw deelname aan de online vragenlijst kunt u kans maken op één van de iPads of VVV Cadeaukaarten ter waarde van € 400,-. Indien u online gerespondeerd hebt, ziet u direct aan het einde van de vragenlijst of u de winnaar bent. Snel daarna zal er contact met u opgenomen worden. In de brief die u van het CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer u mee kunt doen met het onderzoek.

 

De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken.
Wilt u meer weten over het algemene beloningenbeleid van het CBS? Klik op: Beloningen.

Contact

Wilt u contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contactcenter.

 

Een CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft een CBS-medewerker u bezocht of gebeld? Meer informatie vindt u op: Het CBS bezoekt of belt u nooit zomaar.