Belevingen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) voert jaarlijks het onderzoek ‘Belevingen’ uit. Ieder jaar onderzoeken we een maatschappelijk relevant onderwerp. Dit jaar staat een grote en belangrijke groep centraal: jongeren van 12 tot 25 jaar. Wat houdt hen bezig? En wat vinden zij belangrijk? Hier willen we graag een beter beeld van krijgen.

Hoe doe ik mee?

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnaam en wachtwoord direct deelnemen. Klik op: Belevingen.
Wilt u eerst meer weten? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek

Het doel van dit onderzoek is om meer inzicht te krijgen in de ervaringen, gevoelens en meningen van jongeren in Nederland. We vragen naar hun welzijn, tijdsbesteding, veiligheidsbeleving, ervaring met stress en de gevolgen van de coronacrisis op hun dagelijks leven. Daarmee krijgen we een beter beeld van hoe het leven van jongeren eruitziet. Zo kunnen we zien wat goed gaat en wat beter kan. 

Waarom ben ik uitgekozen

Het CBS heeft willekeurig een aantal mensen gekozen uit de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland. De adressen van de personen die wij uitnodigen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom erg belangrijk: u vertegenwoordigt een groot aantal andere mensen in Nederland.

 

Uw gegevens zijn veilig

 

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden gescheiden van uw antwoorden. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen op de webpagina: Privacy.

 

Beloning

 

Met uw deelname aan het onderzoek ‘Belevingen’ maakt u kans op één van de 9 iPad’s of VVV cadeaukaarten ter waarde van € 400,-. Indien u online meedoet, ziet u direct aan het eind van de vragenlijst of u een van beiden mag uitkiezen. Snel daarna nemen we contact met u op. De mensen die een iPad of VVV cadeaukaarten krijgen worden geheel willekeurig geselecteerd. Bij de trekking houden we geen rekening met specifieke persoonskenmerken. Wilt u meer weten over het algemene beloningenbeleid van het CBS? Klik op: Beloningen

Contact

Wilt u contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contact Center.

 

CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft een CBS-medewerker u bezocht of gebeld? Meer informatie hierover vindt u door te klikken op: Het CBS komt nooit zomaar bij u aan de deur.