Hulp tonen tabel

Bovenaan staat de titel van de tabel. Daaronder staat de datum waarop deze tabel voor het laatst gewijzigd is. Als u met de muis over de tekst ‘meer info’ gaat, wordt ook getoond met welke frequentie een nieuwe periode aan de tabel wordt toegevoegd.

Door aanklikken van de knop ‘pas selectie aan’ Pas selectie aan komt u op het selectiescherm, waar u andere onderwerpen, indelingen en perioden voor de tabel kunt kiezen.

De iconen in de linkerkolom geven aan in welke vorm de gegevens getoond kunnen worden en bieden een aantal opties voor de getoonde tabel.

tabel Een tabel is de standaard vorm.

Grafiek Indien een grafiek beschikbaar is, is de grafiekicoon blauw, anders is hij uitgegrijsd. In de mouse-over tekst bij de uitgegrijsde icoon staat uitleg waarom geen grafiek mogelijk is.

Kaart Indien een kaartweergave beschikbaar is, is de kaarticoon blauw, anders is hij uitgegrijsd.

Info activeTabeltoelichting: informatie over de tabel, onder meer over inhoud, wijzigingen, definities en methoden van de tabel.

Link Link: geeft de hyperlink voor de geselecteerde gegevens.

Download Download: leidt naar een scherm met download opties.

Print over Afdrukken: leidt naar maken van een printvriendelijke versie.

Soms is bij de naam van een gegeven in de tabel een toelichting beschikbaar. Gegevensnamen met toelichting worden onderstreept als u er met de muis overheen gaat, ten teken dat ze aanklikbaar zijn. Doet u dit, dan verschijnt de toelichting in een pop-up venster.

Met de pijltjes kunt u de plaats van onderwerpen en indelingen in de tabel aanpassen.

 • Met de horizontale pijltjes Pijl rechts en Pijl links en de verticale pijltjes Pijl onder en Pijl boven kunt u gegevens verschuiven in de richting van het pijltje.
 • De diagonale pijltjes Pijl rechtboven en Pijl linksonder dienen om rijen en kolommen te verwisselen.

In de balk boven de tabel vindt u de drie standaardingangen van StatLine: het zoekvak en de mogelijkheid om naar de themaboom te gaan Thema. Klikt u hierop dan komt u op plaats in de themaboom waar u het laatst geweest bent. De knop Kaart leidt naar de kaarttoegang waar u gebieden en een onderwerp kunt kiezen.

Index van helppagina's

 1. Hulp tonen kaart
 2. Hulp bij download
 3. Hulp bij de thema-indeling
 4. Hulp bij afdrukken
 5. Hulp selecteren gegevens
 6. Hulp tonen grafiek
 7. Hulp uitgebreid zoeken
 8. Hulp kaarttoegang
 9. Hulp bij link
 10. Hulp tonen tabel
 11. Hulp homepage
 12. Hulp bij zoeken