Hulp bij download

Voor downloaden heeft StatLine de volgende mogelijkheden:

1. Als tekst met puntkomma gescheiden waarden (CSV). Dit formaat is geschikt voor tekstverwerkers als Word en Notepad. Het is ook te gebruiken voor spreadsheets als Excel, die de getalswaarden herkennen.

2. Als Excel file voor Excel XP en 2003. Voor oudere versies van Excel kan gebruik gemaakt worden van de download als tekst met puntkomma gescheiden waarden.

3. Als Excel file geschikt voor het maken van een draaitabel voor Excel XP en 2003. In dit formaat zijn alle gegevens naar de voorkolom gebracht, zodat de cijfers één lange kolom vormen.

4. Als Excel file voor Excel 2007 en hoger. Deze optie genereert een .xlsx file.

5. Als Excel file geschikt voor het maken van een draaitabel voor Excel 2007 en hoger. In dit formaat zijn alle gegevens naar de voorkolom gebracht, zodat de cijfers één lange kolom vormen.

6. Als SPSS datafile. Hiermee is het mogelijk de StatLine tabel in SPSS formaat op te slaan. Deze download bestaat uit een ASCII-gedeelte en een SPSS gedeelte.

7. Als html-file, met de opmaak zoals op het scherm getoond.

Nadat u een keuze heeft gemaakt, opent zich een nieuw venster met de download gegevens. Deze kunt u vervolgens als file op uw computer opslaan. Na het downloaden kunt u met de knoppen in de linkerkolom (Tabel, Grafiek, Kaart) terug naar het scherm met de gegevens.

Het is mogelijk de tabel met opmaak zoals op het scherm in Excel te krijgen. Daartoe kunt u de html-download gebruiken, die in zijn geheel kopiëren (control a) en vervolgens in een Excel bestand plakken.

Index van helppagina's

 1. Hulp tonen kaart
 2. Hulp bij download
 3. Hulp bij de thema-indeling
 4. Hulp bij afdrukken
 5. Hulp selecteren gegevens
 6. Hulp tonen grafiek
 7. Hulp uitgebreid zoeken
 8. Hulp kaarttoegang
 9. Hulp bij link
 10. Hulp tonen tabel
 11. Hulp homepage
 12. Hulp bij zoeken