Hulp selecteren gegevens

Het selectiescherm kent drie manieren om gegevens te selecteren. Deze zijn te kiezen met de drie iconen aan de linkerzijde van het scherm.

Alles selectie Alle selecties. Dit is de standaard. In ieder tabblad kunt u gegevens uit de tabel selecteren. Het actieve tabblad is donkerblauw gekleurd, De gegevens zijn ondergebracht in mapjes. Door een mapje met de muis aan te klikken wordt de inhoud getoond in de kolom ernaast. Op deze manier kunt u door de gegevens van een tabel navigeren. Gegevens selecteren en deselecteren kan door ze aan te vinken. Met een klik op het vakje in de donkerblauwe balk selecteert of deselecteert u alle gegevens.

Mijn selecties Mijn selecties. In deze weergave krijgt u alleen de gegevens te zien die geselecteerd zijn. Zo ziet u in een oogopslag wat in de tabel getoond zal worden. U kunt de geselecteerde gegevens desgewenst deselecteren.

Regio selecties Regio selecties. Deze weergave wordt alleen aangeboden als de tabel een regionale indeling heeft. U kunt dan gebieden selecteren door deze op de kaart aan te klikken of door ze in de dropdown menu’s van het blok ‘Selectie’ te kiezen.

De icoonInfo activeverwijst naar de tabeltoelichting. Wanneer u hierop klikt, opent zich een pop-up venster met een algemene toelichting op de tabel, waarin u informatie vindt over inhoud, wijzigingen, definities en methoden van de tabel.

Als u klaar bent met selecteren, klikt u op de knop ‘toon gegevens’ Toon gegevens rechts boven en wordt de tabel (of grafiek of kaart) getoond. Wanneer u in een tabblad geen selectie gemaakt heeft, wordt een standaard selectie getoond.

Foutmeldingen

Het is niet altijd mogelijk de gemaakte selectie te tonen. Als een tabel meer dan 200 duizend cellen bevat, krijgt u een verzoek om een andere selectie te maken. Als een tabel tussen 10 duizend en 200 duizend cellen bevat, kunt u hem wel downloaden, maar niet op het scherm getoond krijgen. Daarnaast wordt een tabel die meer dan duizend kolommen telt niet getoond.

Voor een grafiek gelden nog meer beperkingen. Een grafiek is alleen mogelijk als:

 • Maximaal twee onderwerpen geselecteerd zijn en ze dezelfde eenheid hebben
 • Maximaal 100 items op de x-as komen
 • Maximaal 10 items in de legenda staan

Anders verschijnt een foutmelding of is de icoon 'Grafiek' uitgegrijsd.

Voor kaartweergave gelden de volgende aanvullende beperkingen:

 • De tabel heeft een dimensie regio
 • Bij iedere periode is een bijpassende regio-indeling; sommige regionale classificaties veranderen elk jaar omdat er gemeentelijke herindelingen zijn
 • Geen onderwerp of dimensie met alleen lege cellen.

Anders verschijnt een foutmelding of is de icoon 'Kaart' uitgegrijsd.

Index van helppagina's

 1. Hulp tonen kaart
 2. Hulp bij download
 3. Hulp bij de thema-indeling
 4. Hulp bij afdrukken
 5. Hulp selecteren gegevens
 6. Hulp tonen grafiek
 7. Hulp uitgebreid zoeken
 8. Hulp kaarttoegang
 9. Hulp bij link
 10. Hulp tonen tabel
 11. Hulp homepage
 12. Hulp bij zoeken