Hulp kaarttoegang

De kaarttoegang bestaat uit twee onderdelen:

 • Kiezen van gebieden door klikken op de kaart of door een gebied te kiezen in de dropdown menu’s aan de rechterkant. U kunt zoveel gebieden selecteren als gewenst.
 • Een zoekterm intikken in het zoekvak boven.

Als u daarna op op het vergrootglas vergrootglas of de knop ‘zoek tabellen’ zoek tabellen klikt, wordt een lijst getoond van alle tabellen waarin de gezochte regio’s en de opgegeven zoekterm voorkomen. Als u geen zoekterm opgegeven heeft, wordt op de geselecteerde gebieden gezocht in alle tabellen.

U kunt inzoomen met behulp van de schuifbalk linksboven. U kunt op de ‘+’ en ‘-’ klikken om in of uit te zoomen, of u kunt de schuifbalk bewegen. Wanneer ingezoomd is, verschijnt onder de schuifbalk een icoon waarmee u met één klik weer terug naar de aanvangsgrootte van de kaart gaat.

U kunt de kaart verschuiven door erop te gaan staan en de linkermuisknop ingedrukt te houden. Er verschijnt dan een handje en u kunt de kaart nu in de gewenste richting verschuiven.

De optie ‘minikaart’ geeft de mogelijkheid om te zien welk gebied van Nederland getoond wordt. Door op het getoonde vlak te gaan staan en de linkermuisknop ingedrukt te houden, kunt u het getoonde gebied verschuiven.

De optie ‘jaar regio’ geeft de mogelijkheid om de regionale indeling van een bepaald jaar te kiezen. Vrijwel ieder jaar vinden in Nederland bijvoorbeeld gemeentelijke herindelingen plaats. Daardoor is voor ieder jaar de gemeentelijke indeling anders.

Index van helppagina's

 1. Hulp tonen kaart
 2. Hulp bij download
 3. Hulp bij de thema-indeling
 4. Hulp bij afdrukken
 5. Hulp selecteren gegevens
 6. Hulp tonen grafiek
 7. Hulp uitgebreid zoeken
 8. Hulp kaarttoegang
 9. Hulp bij link
 10. Hulp tonen tabel
 11. Hulp homepage
 12. Hulp bij zoeken