© CBS / Alrik Swagerman

Stageproces

Leuk dat je interesse hebt om jouw stage te willen vervullen bij het Centraal Bureau voor de Statistiek. Wij zijn het recruitmentteam en helpen je graag tijdens het sollicitatieproces!
Hieronder vind je onze stageprocedure. Heb je een vraag? Mail ons dan via CBSStages@cbs.nl.

Solliciteren

Solliciteren is heel eenvoudig. In de vacaturetekst vind je de knop ‘Solliciteren’. Je komt dan terecht in ons sollicitatieformulier, waar je een aantal gegevens invult en je cv en motivatiebrief uploadt. Wees duidelijk wanneer de stage moet plaatsvinden en wat je wil leren tijdens de stage.

Direct na het insturen van je sollicitatie, ontvang je een bevestiging per mail. Zo weet je dat jouw gegevens goed zijn aangekomen. We proberen de hele stageprocedure binnen 3 tot 6 weken af te ronden.

We bekijken jouw sollicitatie

1. Wij proberen om je binnen 5 werkdagen van feedback te voorzien.
2. Zien we voldoende raakvlak dan sturen we jouw sollicitatie ter beoordeling door naar de stage vacaturehouder.
3. Wanneer wij of de vacaturehouder beslissen om je niet uit te nodigen voor een eerste gesprek, ontvang je een afwijzing via de mail.

Gesprek

Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en werken in hybride vorm thuis en op kantoor. We maken bij al onze werkzaamheden graag gebruik van de voordelen van het digitale werken en voeren daarom onze sollicitatiegesprekken zoveel mogelijk via Zoom.

Na het gesprek ontvang je zo snel mogelijk feedback over het vervolg. Om je alvast een indruk te geven van het werken op het CBS vóór COVID-19, kun je deze video alvast bekijken.

Klikt het?

Zien we van beide kanten een match, dan word je uitgenodigd voor een vervolggesprek. Dit gesprek zal zoveel mogelijk via Zoom plaatsvinden. Soms voeren we het tweede gesprek op kantoor.
Na het gesprek ontvang je zo snel mogelijk feedback over het vervolg.
We weten dat er soms door jou onderhandeld moet worden met de begeleider van je opleiding en de inhoudelijke begeleider van het CBS. Zorg voor korte communicatielijnen tussen alle drie de partijen (jij, inhoudelijke stagebegeleider CBS en begeleider van de opleiding).

Welkom aan boord

Yesss, we mogen je verwelkomen als nieuwe stagiair! We maken alles voor je in orde om goed van start te kunnen gaan bij het CBS.
We zullen je nog een aantal documenten vragen, zoals een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), geheimhoudingsverklaring en kopie van je identiteitsbewijs.
We laten je zo snel mogelijk weten hoe je eerste werkdag gaat uitzien.