De Heerlense vestiging van CBS, met op de voorgrond een bord met het CBS-logo en de tekst "Centraal Bureau voor de Statistiek".

Sollicitatieproces

Leuk dat je interesse hebt om te komen werken bij het Centraal Bureau voor de Statistiek. Wij zijn het recruitmentteam en helpen je graag tijdens het sollicitatieproces!

Hieronder vind je onze sollicitatieprocedure. Heb je een vraag? Mail ons dan via cbsrecruiters@cbs.nl.

Solliciteren

Solliciteren is heel eenvoudig. In de vacaturetekst vind je de knop ‘Solliciteren’. Je komt dan terecht in ons sollicitatieformulier, waar je een aantal gegevens invult en je cv en brief uploadt.

Daarna verschijnen op je scherm de verschillende stappen in ons proces. Je gegevens zijn dan goed bij ons aangekomen. We proberen de hele sollicitatieprocedure binnen 3 tot 6 weken af te ronden.

We bekijken jouw sollicitatie

  1. Wij proberen om je binnen 5 werkdagen van feedback te voorzien.
  2. Zien we voldoende raakvlak dan sturen we jouw sollicitatie ter beoordeling door naar de vacaturehouder, jij krijgt hiervan een bevestiging per mail.
  3. Wanneer wij of de vacaturehouder beslissen om je niet uit te nodigen voor een eerste gesprek, ontvang je een afwijzing via de mail.

Eerste gesprek

Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en werken in hybride vorm thuis en op kantoor. We maken bij al onze werkzaamheden graag gebruik van de voordelen van het digitale werken en voeren daarom onze sollicitatiegesprekken zoveel mogelijk via Zoom.

Om je toch een indruk te geven van het werken op het CBS vóór COVID-19, kun je dit filmpje alvast bekijken.

[video: https://www.cbs.nl/nl-nl/video/ad76192587bb404099f41d26020a6b9f]

Na het gesprek ontvang je zo snel mogelijk feedback over het vervolg. Mocht je niet worden geselecteerd voor een vervolg, dan nemen we telefonisch contact met je op om dit nader toe te lichten.

Klikt het? Tweede gesprek

Zien we van beide kanten een match, dan nodigen we je graag uit voor een vervolggesprek. Dit gesprek zal ook zoveel mogelijk via Zoom plaatsvinden. Soms voeren we het tweede gesprek wel op kantoor.

Na het gesprek ontvang je zo snel mogelijk feedback over het vervolg. Mocht je niet worden geselecteerd voor een vervolg, dan nemen we telefonisch contact met je op om dit nader toe te lichten.

Arbeidsvoorwaardengesprek

De sollicitatieprocedure wordt afgerond door middel van een arbeidsvoorwaardengesprek met een HR Consulent. Benieuwd naar onze arbeidsvoorwaarden?

Na afloop van dit gesprek ontvang je een bevestiging via de mail met de gemaakte afspraken. Ga je akkoord?

Onboarding

Yesss, we mogen je verwelkomen als nieuwe collega! We maken alles voor je in orde om goed van start te kunnen gaan bij het CBS.

We zullen je nog een aantal documenten vragen, zoals een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), diploma’s en je identiteitsbewijs.

Je hoort van ons hoe je eerste werkdag eruit zal zien en vanaf dat moment maak je deel uit van het onboardingsprogramma van het CBS.